外研版(一起)三年级下册:Module2Unit2习题

2017-12-22 13:55 同步练习 手机版

【典型例题】

例:完成句子。

1. He likes _____( 学习) music.

2. He can speak _____ ( 汉语 ) very well.

3. My hobby is _____(唱歌 ) and _____(跳舞 ).

4. I can read ____( 而且) write.

5. He is ____( 吃 ) bread for his breakfast.

6. He ___(跳舞 ) at the party last week and __( 唱歌) an English song .

7. My father often ____(划船 ) boats with us on Sundays.

8. He is showing us his birthday ____(礼物 ), its really lovely.

9. He likes (滑冰 ) a lot.

10. An ( 大象 ) is much bigger than an ant.

答案:

1. studying 2.Chinese 3. singing; dancing 4 . and 5. eating

6. danced ; sang 7 . rows 8. present 9. skating 10. elephant

例:完成句子。

1. 我们去年春天照了许多相。 We many ____last _____.

2. 我们昨天乘车去了广州。 We ____a bus _____Guangzhou yesterday.

3. 你吃了好东西吗? Did you ____ _____ _____?

4. 我昨天在花园里看见了树叶。 I ____ _____ in the garden yesterday.

5. 上周我们去爬山了。 We _____ a ______last ______.

6. 我的爱好是划船。 My ______is ______a_________.

7. 我去年冬天和Sarah 去滑雪。 Sarah and I ___ ______ last winter.

8. 你是为我买了邮票吗? Did you ______ ______for me?

9. 爸爸上周为他买了一个风筝。 Dad _____a kite for ____last _____.

10. 他每晚在家学英语。 He _____ _____ at home every evening.

答案:

1. made ; photos ;spring 2 took ; to

3. eat delicious food 4 . saw leaves

5. climbed ; mountain ; week 6. hobby ; rowing ; boat

7 went skiing 8. buy stamps

9. bought ; him ; week 10. studies English.

例:完成下列问句。

1. 你想知道Mike 假期去了哪里, 你问:____ did you _____on your holiday?

2. 你想知道Mike 假期做什么,你问:_____did you ___on your holiday?

3. 你想知道Mike 怎么到的北京,你问:_____did you ____to Beijing?

4. 你想知道Mike 假期打算做什么, 你问:_____are you ____on your holiday?

5. 你想知道Mike 假期打算去哪里,你问: _____are you going to _____ on your holiday?

6. 你想知道Mike 假期打算怎么到北京,你问: ____ are you ____to Beijing on your holiday?

7. 你想知道Mike 假期经常去哪里,你问:______do you often _____on your holiday?

8. 你想知道Mike 假期经常做什么,你问:_____do you often _____on your holiday?

9. 你想知道Mike 是怎么啦,你说:_____the _____with Mike?

答案:

1. Where; go 2. What; do 3. How; get 4. What; planning

5. Where; go 6. How; get 7. Where; go 8. What; do

9. Whats; matter

例:选择填空。

( )1.My father __________football every week.

A. played B. plays C. playing

( )2.I played basketball in the playground __________ weekend.

A. last B. next C. this

( )3.My grandparents __________ in the evenings.

A. watches B. watch TV C. watched TV

( )4.Did Rose __________ last Sunday?

A. went swimming B. read a book C. taking pictures

( )5.Tom __________ very happy last night.

A. looks B. is C. was

( )6.Three days __________ , I will be back to Shunde.

A. before B. later C. soon

( )7.__________ the second day , I rowed a boat in the river.

A. In B. On C. At

( )8. __________ was your last trip? Last weekend.

A. When B. Where C. How

( )9.What ______ you ______ for the last day of the holiday?

A. do, do B. did, do C. do, did

( )10.It was a long holiday. They_____ Shanghai on Mar. 2nd and ______ to Harbin on the 3rd.

A. leave, got B. left , get C. left, got

( )11.She _____, _____ homework last night.

A. doesnt , do B. dont ,did C. didnt ,do

( )12.He has nothing to do. He is __________.

A. tired B. angry

C. bored(使人讨厌的人[物],讨厌的工作;打扰。)

( )13. What did you do __________ your holiday ?

A. in B. on C. at

( )14. He __________ in the river last week.

A. swam B. swims C. swum

( )15. —Can you _________?

—Yes, I _________ last night.

A. dance, danced B. dances, dance C. danced ,danced

答案:

1. B 2. A 3. B 4. B 5. C

6. B 7. B 8. A 9. B 10. C

11. C 12. C 13. B 14. A 15. A

【模拟试题】

一、根据读音规则,判断下列各组单词中,哪一个单词划线部分的读音与其它三个划线部分的读音不同,请选出。

( )1. A. hand B. gave C. map D. plan

( )2. A. went B. bed C. me D. get

( )3. A. heavy B. sleep C. weekend D. meet

( )4. A. car B. father C. warm D. hard

( )5. A. start B. car C. father D. swam

二、翻译下列短语:

1. 全世界_________ _________ the world

2. 制定计划 __________ a ___________

3. 去游泳 _________ ___________

4. 长城 the __________ _________

5. 起床 _________ _________

三、单项选择:

( ) 1. Your pen is newer than _____________.

A. mine B. me C. her

( ) 2. Zhuhai is ________ than Guangzhou, I think.

A. most beautiful B. beautiful C. more beautiful

( ) 3. I learned __________ pictures on the computer.

A. to draw B. draw C. drew

( ) 4.How _______ she go to school in the morning ?

A. is B. does C. do

( ) 5.That is _______ American national flag. There ______ fifty stars on it.

A. a , is B. an , are C. an , is

( ) 6. What film are you going to ________ ?

A. see B. watch C. look

( ) 7. Rome _____ ______ than Paris.

A. are warmer B. is warmer C. is warmmer

( ) 8. My grandfather usually ___ the flowers in the morning.

A. watering B. is watering C. waters

( ) 9. Listen! Xiaoling ______ in her classroom.

A. sings B. singing C. is singing

( ) 10. Yesterday my parents and I ______ our house.

A. are cleaning B. cleaned C. are going to clean

四、按要求改写下列句子:

1. Its nine thirty in the morning. (对划线部分提问)

________________________________________________?

2. The Olympic Center is in the north of Beijing. (对划线部分提问)

______________________________________________?

3. I am a Chinese girl.(用she改写)

________________________________________

4.What are you going to be when you grow up? (自由回答)

______________________________________

5. yesterday, where, they, did, go.(连词成句)

__________________________________________

五、将下列句子翻译成汉语。

1. The water is very shallow. ______________________________

2. Thats terrible. _____________________________________

3. At last my dad gave up. ______________________________

4. We can live wherever we like. _____________________________

5. I had a good time in your school.__________________________

6. How is everything? _____________________________________

7. Happy to hear from you! ____________________________

8. We will wait for you here at 2:00 p.m.. ____________________

9. Today she is very excited. __________________________

10. Youre never too old to learn.___________________________

六、阅读理解。

The USA is the fourth largest countries in the world. It is smaller than Russia, Canada and China. Washington DC is its capital. But it is a quiet city. New York is the biggest city in America and its one of the biggest cities in the world. It is in the east of the USA and at the mouth of the Hudson River. A large part of the city is on Manhatten Island ( 岛),a big island in the river. New York has a larger population than Washington DC. In New York we can see the famous statue, the statue of Liberty.

( ) 1. The USA is the _______ largest country in the world.

A. second B. third C. fourth

( ) 2. Washington DC has a _________ population than New York.

A. larger B. smaller C. more

( ) 3. Washington DC is _________ than New York .

A. larger B. more crowed C. quieter

( ) 4. A large part of New York is on ___________.

A. an island B. the sea C. the lake

( ) 5. New York is one of the ________ cities in the world.

A. quietest B. biggest C. oldest

七、作文。

以My best friend为题写30—50 词的作文。介绍他/她的姓名,年龄,爱好等等。

【试题答案】

一、根据读音规则,判断下列各组单词中,哪一个单词划线部分的读音与其它三个划线部分的读音不同,请选出。

(B)1. A. hand B. gave C. map D. plan

(C)2. A. went B. bed C. me D. get

(A)3. A. heavy B. sleep C. weekend D. meet

(C)4. A. car B. father C. warm D. hard

(D)5. A. start B. car C. father D. swam

二、翻译下列短语:

1. 全世界 all over the world

2. 制定计划 make a plan

3. 去游泳 go swimming

4. 长城 the Great Wall

5. 起床 get up

三、单项选择:

(A) 1. Your pen is newer than _____________.

A. mine B. me C. her

(C) 2. Zhuhai is ________ than Guangzhou, I think.

A. most beautiful B. beautiful C. more beautiful

(C) 3. I learned __________ pictures on the computer.

A. to draw B. draw C. drew

(B) 4.How _______ she go to school in the morning ?

A. is B. does C. do

(B) 5.That is _______ American national flag. There ______ fifty stars on it.

A. a , is B. an , are C. an , is

(A) 6. What film are you going to ________ ?

A. see B. watch C. look

(B) 7. Rome _____ ______ than Paris.

A. are warmer B. is warmer C. is warmmer

(C) 8. My grandfather usually ___ the flowers in the morning.

A. watering B. is watering C. waters

(C) 9. Listen! Xiaoling ______ in her classroom.

A. sings B. singing C. is singing

(B) 10. Yesterday my parents and I ______ our house.

A. are cleaning B. cleaned C. are going to clean

四、按要求改写下列句子:

1. Its nine thirty in the morning. (对划线部分提问)

What time is it?

2. The Olympic Center is in the north of Beijing. (对划线部分提问)

Where is the Olympic Center?

3. I am a Chinese girl.(用she改写)

She is a Chinese girl.

4.What are you going to be when you grow up? (自由回答)

I am going to be a teacher/farmer/singer…

5. yesterday, where, they, did, go.(连词成句)

Where did they go yesterday?

五、将下列句子翻译成汉语。

1. The water is very shallow. 水太浅了。

2. Thats terrible. 那太可怕了。

3. At last my dad gave up. 最后我爸爸放弃了。

4. We can live wherever we like. 我们可以想住哪儿就住哪儿。

5. I had a good time in your school. 我在你们学校玩得很开心。

6. How is everything? 最近怎么样/一切可好?

7. Happy to hear from you! 很高兴收到你的来信。

8. We will wait for you here at 2:00 p.m.. 下午两点我们将在这儿等你。

9. Today she is very excited. 今天她很兴奋。

10. Youre never too old to learn. 活到老学到老。

六、阅读理解。

The USA is the fourth largest countries in the world. It is smaller than Russia, Canada and China. Washington DC is its capital. But it is a quiet city. New York is the biggest city in America and its one of the biggest cities in the world. It is in the east of the USA and at the mouth of the Hudson River. A large part of the city is on Manhatten Island ( 岛),a big island in the river. New York has a larger population than Washington DC. In New York we can see the famous statue, the statue of Liberty.

(C) 1. The USA is the _______ largest country in the world.

A. second B. third C. fourth

(B) 2. Washington DC has a _________ population than New York.

A. larger B. smaller C. more

(C) 3. Washington DC is _________ than New York .

A. larger B. more crowed C. quieter

(A) 4. A large part of New York is on ___________.

A. an island B. the sea C. the lake

(B) 5. New York is one of the ________ cities in the world.

A. quietest B. biggest C. oldest

七、作文。

以My best friend为题写30—50 词的作文。介绍他/她的姓名,年龄,爱好等等。