小学四年级下册英语同步练习题:Weather

2018-07-11 12:07 同步练习 手机版

在小学阶段掌握良好的学习方法对大家以后的学习大有帮助,小学生学习网为大家提供了四年级下册英语同步练习题,祝大家阅读愉快。
小学四年级下册英语同步练习题:Weather
一、从下列每组词汇中选出不同类的一项。
( )1. A. rainy B. snowy C. swim D. windy
( )2. A. warm B. today C. hot D. cool
( )3. A. weather B. sunny C. cloudy D. snowy
( )4. A. London B. Beijing C. world D. New York
二、从下列每组单词中,选出一个画线部分的发音不同于其他三个的单词。
( )1. A. farm B. warm C. car D. arm
( )2. A. tall B. ball C. far D. wall
( )3. A. bird B. first C. girl D. forty
( )4. A. cloudy B. outside C. soup D. about
( )5. A. music B. sunny C. lunch D. mum
三、单项选择
( )1. It’s warm ________ Hangzhou.
A. up B. in C. of
( )2. I like watching the ________.
A. a report B. report weather C. weather report
( )3. ________ some soup, Amy.
A. To eat B. Have C. For
( )4. It’s rainy in Guangzhou. _______ Jinan?
A. How are B. How about C. How in
( )5. What’s the weather ________ in Nanjing?
A. is B. like C. to
( )6. It’s ________ now. Let’s fly kites.
A. windy B. cloud C. rain
( )7. —Can I swim today?
—________.
A. Yes, I can B. No, I can’t C. Yes, you can
( )8. —Is it hot and sunny in Hainan?
——________.
A. Yes, they are B. Yes, it is C. No, it is
( )9. _______ The soup is very hot.
A. Look after! B. Be careful! C. be careful!
( )10. It’s cold outside. _______ a hat.
A. Put on B. Put off C. Take off
四、给下列问句选择合适的答语。
( )1. Can I go outside? A. Yes, it is.
( )2. Is it hot today? B. No, you can’t.
( )3. Can you swim? C. Very well, thank you.
( )4. What’s the weather like in Dalian? D. Yes, I can.
( )5. How are you? E. It’s sunny and warm.
五、连词成句
1. is, it, warm ,today(.)
_______________________________________________________
2. it, sunny, is (?)
_______________________________________________________
3. it, cold, is, snowy, and(.)
_______________________________________________________
4. isn’t, no, it (.)
_______________________________________________________
5. (N) is, a, it, wall, the, on, tall, picture(.)
_______________________________________________________
六、给下列句子重新排序,组成一段对话。
( ) Yes, you can.
( ) Fine, thank you.
( ) It’s windy! Can I fly a kite?
( ) Is it cool outside?
( ) Yes, it is. It’s cool and windy.
( ) How are you?
七、根据提示完成天气预报
Good morning, everyone! This is the weather report. It’s _______ (下雪的) in Harbin. It’s ______ (风大的)in Lhasa. In Guangzhou, it’s _______ (阳光充足的). In Shanghai, it’s _______ (阴雨的). And it’s ________ (多云的) in Beijing.
八、阅读对话,判断对错。对的打“√”,错的打“×”
Amy: Hello!
Sarah: Hello, Amy! What’s the weather like in New York?
Amy: It’s rainy. I can’t go outside. What about Hong Kong?
Sarah: It’s hot and sunny. I can swim. Oh, it’s time for breakfast now.
Amy: OK. It’s time for me to go to bed.
( )1. It’s hot and sunny in Hong Kong.
( )2. It’s windy in New York.
( )3. Amy can go outside.
( )4. Sarah can’t swim.
( )5. (N) It’s time for Sarah to go to bed.
参考答案:
一、1. C 2. B 3. A 4. C 5. B
二、1. B 2. C 3. D 4. C 5. A
三、1. B 2. C 3. B 4. B 5. B
6. A 7. C 8. B 9. B 10. A
四、1.B 2. A 3. D 4. E 5. C
五、1. It is warm today.
2. Is it sunny?
3. It is cold and snowy.
4. No, it isn’t.
5. It is a picture on the tall wall.
六、625341
七、snowy; windy; sunny ; rainy; cloudy
八、1. √ 2. × 3. × 4. × 5. ×
以上就是为大家整理的四年级下册英语同步练习题,希望对小朋友们有所启发!